Wątróbki z pstrąga
delikatne, nieco kremowe, gotowane na parze i marynowane w oleju z przyprawami, bez sztucznych dodatków czy konserwantów
Bezpieczne zakupy
SSL - Twoje dane są chronione
Wysyłka
wysyłamy w środy i czwartki - zamówienia złożone 2 dni wcześniej
Zadzwoń i zapytaj:
tel. +48 662 199 539
Lokalny produkt
hodujemy i wytwarzamy w Zawoi
Zdrowie i ekologia
bez konserwantów, naturalne składniki
Wyjątkowy smak
pasja, ręczne wykonanie
Tradycja
niezmienne receptury już od 1994 roku
Wątróbki
Delikatne, nieco kremowe, gotowane na parze, marynowane w starannie dobranej mieszance przypraw. Skład jest prosty i złożony z samych naturalnych składników, zero konserwantów, maksimum smaku!

Naturalna hodowla w Zawoi
Nasze pstrągi hodujemy z samodzielnie pozyskanej na corocznym tarle ikry. Co oznacza, że cały proces od zapłodnionych oczek po dojrzałe ryby mamy pod kontrolą. To bardzo ważne, gdyż dzięki temu możemy dopilnować, aby na każdym etapie pstrągi rozwijały się prawidłowo i były zdrowe. Stawy hodowlane znajdują się w sercu Zawoi, górskiej miejscowości położonej u podnóża Babiej Góry. Warto tu zaznaczyć, że Zawoja bezpośrednio graniczy z Babiogórskim Parkiem Narodowym, a wokół niej piętrzą się pasma górskie Jałowieckie i Policy. Wspaniałe tereny pełne lasów i hal poprzecinanych czystymi, górskimi potokami stwarzają idealne warunki do prowadzenia hodowli pstrąga. Oczywiście czysta, górska woda nie jest tutaj jedynym gwarantem sukcesu, same stawy hodowlane również są odpowiednio przygotowane do swojego zadania. Grawitacyjny, stały przepływ wody zapewnia pstrągom nie tylko zawsze świeżą wodę, ale też wytwarza nurt podobny do tego, który muszą pokonywać pstrągi żyjące w rzekach. Z kolei ekstensywny układ i pojemność stawów sprawia, że pstrągi mają mnóstwo miejsca i nie żyją w stresującym dla nich zagęszczeniu. Pstrąg jest z natury wymagającym gatunkiem i potrzebuje najlepszych warunków do prawidłowego wzrostu, tym kierujemy się w swojej codziennej pracy, korzystając z tego czym natura obdarowała nas tutaj w Zawoi.

Opis
- Trwałość produktu:
- 40 dni (należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia)
- Skład:
- wątróbki z pstrąga 65%, olej rzepakowy, ogórek, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, kolendra, sól
- Alergeny:
- wątróbki pstrąga, gorczyca
- Waga netto:
- 180g
- Sposób przechowywania:
- w chłodnym, suchym miejscu, w temp. od 2 do 4 stopni Celsjusza
- Białko
- 27,8g
- Tłuszcze
- 4,3g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g) - Węglowodany
- 0g
(w tym cukry 0g) - Sól
- 1,5g