Paprykarz Zawojski
przygotowany z prostych i zdrowych składników, bez konserwantów i sztucznych dodatków, naturalnie pasteryzowany
Bezpieczne zakupy
SSL - Twoje dane są chronione
Wysyłka
wysyłamy w środy i czwartki - zamówienia złożone 2 dni wcześniej
Zadzwoń i zapytaj:
tel. +48 662 199 539
Lokalny produkt
hodujemy i wytwarzamy w Zawoi
Zdrowie i ekologia
bez konserwantów, naturalne składniki
Wyjątkowy smak
pasja, ręczne wykonanie
Tradycja
niezmienne receptury już od 1994 roku
Poczuj różnicę
Oryginalny paprykarz szczeciński to część Polskiej historii i bardzo dobre danie inspirowane kuchnią afrykańską. Jednak nam zawsze czegoś brakowało w tej recepturze i odpowiedzą na ten brak stał się oczywiście pstrąg, który doskonale odnajduje się w tym zastosowaniu. Zrezygnowaliśmy z ostrzejszych smaków, nasza wersja paprykarza jest łagodna i skupiona wokół soczystości pstrąga, oraz aromatów słodkiej papryki i pomidora. Jak wszystkie nasze wyroby każda partia wykonywana jest ręcznie i na mała skalę, dzięki czemu możemy im poświęcić dużo uwagi i serca, tak aby każdy słoik smakował wspaniale i sprostał gustom naszych stałych klientów. W paprykarzu dominuje mięso z ryby (min. 60%), produkt jest treściwy, ma prosty skład i jest przyrządzony w naturalny, tradycyjny sposób, bez zbędnej chemii i konserwantów. Świetnie nadaje się jako dodatek do pieczywa na śniadanie czy kolację. 1 słoiczek powinien 1 osobie wystarczyć na 2-3 takie posiłki.

Naturalna hodowla w Zawoi
Nasze pstrągi hodujemy z samodzielnie pozyskanej na corocznym tarle ikry. Co oznacza, że cały proces od zapłodnionych oczek po dojrzałe ryby mamy pod kontrolą. To bardzo ważne, gdyż dzięki temu możemy dopilnować, aby na każdym etapie pstrągi rozwijały się prawidłowo i były zdrowe. Stawy hodowlane znajdują się w sercu Zawoi, górskiej miejscowości położonej u podnóża Babiej Góry. Warto tu zaznaczyć, że Zawoja bezpośrednio graniczy z Babiogórskim Parkiem Narodowym, a wokół niej piętrzą się pasma górskie Jałowieckie i Policy. Wspaniałe tereny pełne lasów i hal poprzecinanych czystymi, górskimi potokami stwarzają idealne warunki do prowadzenia hodowli pstrąga. Oczywiście czysta, górska woda nie jest tutaj jedynym gwarantem sukcesu, same stawy hodowlane również są odpowiednio przygotowane do swojego zadania. Grawitacyjny, stały przepływ wody zapewnia pstrągom nie tylko zawsze świeżą wodę, ale też wytwarza nurt podobny do tego, który muszą pokonywać pstrągi żyjące w rzekach. Z kolei ekstensywny układ i pojemność stawów sprawia, że pstrągi mają mnóstwo miejsca i nie żyją w stresującym dla nich zagęszczeniu. Pstrąg jest z natury wymagającym gatunkiem i potrzebuje najlepszych warunków do prawidłowego wzrostu, tym kierujemy się w swojej codziennej pracy, korzystając z tego czym natura obdarowała nas tutaj w Zawoi.

Opis
- Trwałość produktu:
- 40 dni (należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia)
- Skład:
- pstrąg gotowany 40%, pstrąg wędzony 20%, cebula, ryż, marchew, seler, pietruszka, przecier pomidorowy, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sól
- Alergeny:
- pstrąg, seler, jaja
- Waga netto:
- 180g
- Sposób przechowywania:
- w chłodnym, suchym miejscu, w temp. od 2 do 4 stopni Celsjusza
- Białko
- 27,8g
- Tłuszcze
- 4,3g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g) - Węglowodany
- 0g
(w tym cukry 0g) - Sól
- 1,5g