Szlachetna ryba
Jesiotr syberyjski to ryba znana w całej Europie i ceniona nie tylko za doskonały kawior, ale również za soczyste mięso świetnie nadające się do wędzenia czy pieczenia. Ma niewiele ości, jest bardzo bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfor, przez co jest zaliczana do jednych z najzdrowszych ryb jakie można zjeść. Oprócz wartości zdrowotnych, nietuzinkowy wygląd sprawia, że posiłek wzbogacony o pieczonego bądź wędzonego jesiotra wygląda wspaniale.
Drewno bukowe
Ze względu na lokalną tradycję do procesu wędzenia ryb wykorzystujemy tylko drewno bukowe, rąbane i sezonowane już rok wcześniej przed faktycznym wykorzystaniem w wędzarniach. Buk świetnie nadaje się do wędzenia dzięki swojej naturalnej kaloryczności, co pozwala na uzyskanie mocnego aromatu wędzenia w gotowym produkcie. Dodatkowo wędzenie z użyciem tego drewna nadaje charakterystyczną, lekko kwaskową nutę, dzięki czemu nasze ryby smakują wyjątkowo.
Szczegółowe informacje o produkcie
- Skład: mięso jesiotra 100%, sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, gorczyca, kolendra, pieprz
- Waga: waha się na sztuce między 1600g a 2800g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.