W ofercie naszej smażalni znajdą Państwo szeroki wybór dań z pstrąga, przy czym nie ograniczamy się tylko do tej wspaniałej ryby. Przyrządzamy również jesiotra, a dla smakoszy serów mamy kilka małych niespodzianek. Do każdego dania polecamy dodatki w postaci grubych, rustykalnych frytek ze skórką, porcji domowych surówek czy wypiekanego na miejscu chleba na zakwasie. Warto pomyśleć też o sosach własnej produkcji. Do ryby polecamy sos śmietanowy z koperkiem, a do frytek domowy ketchup.
Najpopularniejszy jest oczywiście smażony pstrąg z frytkami, ale my wiemy, że gotowanie na parze nie tyle lepiej zachowuje oryginalny smak mięsa ryby, co jest zdrowsze. To też zachęcamy do sprawdzenia naszych dań gotowanych na parze!
O smaku naszych potraw decyduje przede wszystkim wysiłek podjęty jeszcze na etapie hodowli pstrągów. Hodujemy w stawach przepływowych metodą ekstensywną co oznacza, że ryby mają przestrzeń i stały dostęp do czystej, górskiej wody. Dzięki temu uzyskujemy naturalne, bogate w tlen i wolne od czynników stresogennych warunki bytowania.
Dania w smażalni podajemy w ekologicznych jednorazowych naczyniach z drewnianymi sztućcami. Ograniczamy tworzywa sztuczne jak tylko możemy, gdyż troskę o naturalne środowisko postawiamy sobie za cel w swojej działalności.