W ofercie naszej smażalni znajdą Państwo szeroki wybór dań z pstrąga, przy czym nie ograniczamy się tylko do tej znakomitej ryby. Dla wymagających są też dania z jesiotra, a dla smakoszy sera mamy kilka niespodzianek. Do każdego dania polecamy dodatki w postaci grubych frytek ze skórką, porcji domowych surówek czy wypiekanego przez nas chleba. Na koniec warto pomyśleć o sosach również własnej produkcji. Do ryby świetnie pasuje sos śmietanowy z koperkiem, a do frytek gęsty sos słodko-kwaśny lub po prostu domowy ketchup.
Najpopularniejszy jest oczywiście smażony pstrąg z frytkami, ale my wiemy, że gotowanie na parze nie tyle lepiej zachowuje oryginalny smak mięsa ryby, co jest zdrowsze i zachęcamy do sprawdzenia naszych dań gotowanych na parze!
Wszystkie nasze dania przygotowujemy samodzielnie. Ryby pochodzą z naszej własnej hodowli w Zawoi. Inne dania jak pieczony ser czy sos serowy bazują na produktach lokalnej bacówki. Pozostałe składniki, których używamy są w 100% naturalne, nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków. Oprócz tego do naszych potraw stosujemy głównie tradycyjne przyprawy kojarzące się z polską kuchnią.
O smaku naszych potraw decyduje przede wszystkim nasza praca w hodowli. Ryby mają stały dopływ czystej, górskiej wody z zawojskich potoków, co pozwala stworzyć naturalne warunki bytowania dla pstrągów. Dbamy, aby ryby były utrzymane w dobrej kondycji przy stosowaniu karmienia bogatego w zróżnicowaną i zbilansowaną dietę, wolną od antybiotyków czy innych sztucznych dodatków. Wszystko przy zachowaniu odpowiedniego balansu pór karmienia i przestrzeni dla ryb w stawach. Mamy nadzieję, że po skosztowaniu naszych wyrobów również Państwo docenią nasze codzienne starania.
Dania w smażalni są podawane w jednorazowych naczyniach, z drewnianymi sztućcami. Jak tylko możemy ograniczamy tworzywa sztuczne i stale powiększamy współpracę z producentami, którzy troskę o naturalne środowisko postawiają sobie za cel w swojej działalności tak jak i my.