Menu pstrągarni

Jedna ryba, wiele możliwości!

 

W ofercie naszej smażalni znajdą Państwo szeroki wybór dań z pstrąga, przy czym nie ograniczamy się tylko do tej wspaniałej ryby. Przyrządzamy również jesiotra, a dla smakoszy serów mamy kilka małych niespodzianek. Do każdego dania polecamy dodatki w postaci grubych, rustykalnych frytek ze skórką, porcji domowych surówek czy wypiekanego na miejscu chleba na zakwasie. Warto pomyśleć też o sosach własnej produkcji. Do ryby polecamy sos śmietanowy z koperkiem, a do frytek domowy ketchup.

Zdrowie, smak, ekologia

 

O smaku naszych potraw decyduje przede wszystkim wysiłek podjęty jeszcze na etapie hodowli pstrągów. Hodujemy w stawach przepływowych metodą ekstensywną co oznacza, że ryby mają przestrzeń i stały dostęp do czystej, górskiej wody. Dzięki temu uzyskujemy naturalne, bogate w tlen i wolne od czynników stresogennych warunki bytowania.

Dania w smażalni podajemy w ekologicznych jednorazowych naczyniach z drewnianymi sztućcami. Ograniczamy tworzywa sztuczne jak tylko możemy, gdyż troskę o naturalne środowisko postawiamy sobie za cel w swojej działalności.