Płat pstrąga zawojskiego Black Hawk

Płat pstrąga zawojskiego Powiększ

Płat pstraga zawojskiego. Ryba pozbawiona głowy i kręgosłupa. Może być niewiele ości.Płat ze skórą. Ryby surowe dostarczamyy tylko naszym transportem do Krakowa.

Więcej informacji

Dostępność: Wkrótce dostępny


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

52,50 zł

52,50 zł / kg

Dodaj

Idealne płaty do przygotowania w piekarniku:

Jak przyrządzić płat pstraga? Polecamy szybkie wyborne danie:

Składniki: (na cztery osoby)

* 2 płaty pstrąga

* 1 puszka pomidorów (całe lub krojone)

* 15 dkg sera (mozzarella) lub jeszcze lepiej  - oscypek,  bazylia 

Płaty pstrąga zawojskiego umyć w zimnej wodzie, lekko posolić i odstawić na 15 min do lodówki. W tym czasie nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Jeśli piekarnik jest z termoobiegiem wystarczy ustawić temp. 145 stopni. Nie trzeba wcześniej nagrzewać. 

Pomidory oddzielić od sosu. Sos lekko posolić, dodać bazylię i wymieszać.  Pokroić ser w plasterki.

Blachę posmarować lekko olejem albo lekko posmarować płat pstrąga od strony skóry. 

Ułożyć na blachę ryby skórą na blachę. Na płatach położyć odrobinę masła.  Włożyć do piekarnika. Po 10 minutach  nałożyć pomidory z puszki wraz z sosem. Włożyć do piekarnika na kolejne 5 minut. Po tym czasie położyć  na rybę ser i przy wyłączonym piekarniku potrzymać ok. 3 min., aż ser rozmięknie.

Udekorować cytryną lub mandarynką, pomarańczą. Podawać z chlebem, surówką. 

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Płat pstrąga zawojskiego

Płat pstrąga zawojskiego

Płat pstraga zawojskiego. Ryba pozbawiona głowy i kręgosłupa. Może być niewiele ości.Płat ze skórą. Ryby surowe dostarczamyy tylko naszym transportem do Krakowa.

Napisz swoją recenzję

Kontakt

Kontakt telefoniczny:

Telefon:505048268

Napisz e-mail